روزنامه کائنات
3

اقتصاد

۱۴۰۱ يکشنبه ۲۹ آبان - شماره 4253

رفع ممنوعیت تردد  کامیون‌های ایرانی و ترکمنی به خاک دو کشور

 با رفع محدویت ها و ممنوعیت هایی که از زمان همه گیری بیماری کرونا میان ایران و ترکمنستان اعمال شده بود، بعد از سه سال کامیون های حامل کالاهای ترانزیتی، صادراتی و وارداتی می توانند به عمق خاک دو کشور وارد شوند.
در این راستا و با تحقق مصوبات نشست روسای گمرک دو کشور در شهریور سال جاری در محل گمرک مرزی لطف آباد ایران و آرتیق ترکمنستان، اولین کامیون ترکمنستانی وارد خاک ایران شد.
طبق اعلام گمرک، با این اقدام کامیون های دو طرف می توانند به صورت حمل یکسره، ترانشیپمنت مستقیم و غیر مستقیم وارد اماکن گمرکی و عمق خاک دو کشور شوند.
همچنین از دیگر دستاوردهای نشست طرفین در شهریور ماه سال جاری، حذف دریافت متقابل خط سیر عبور کامیون های ایرانی و ترکمنی در داخل خاک دو کشور از آبان امسال به ازای هر کیلومتر ۱/۵ دلار است که این امر سبب کاهش هزینه ها و افزایش حجم‌ مبادلات تجاری خواهد شد.
گفتنی است باتوجه به اینکه طرف ترکمنستانی هیچ محدودیت و ممنوعیتی در تعداد ناوگان ورودی و خروجی اعمال نمی کند و با توجه به علاقمندی طرف ترکمنستانی به افزایش حجم مبادلات بین کشور، مقامات گمرکی ترکمنستان خواهان افزایش ساعت کاری گمرک دو طرف هستند تا تشریفات گمرکی با سرعت بیشتری انجام شود.
براساس این گزارش محدودیت های کرونایی هم که بیش از این، طولانی شدن عملیات گمرکی را در پی داشت، برداشته شده است.
یادآور می شود که در هفت ماهه سال جاری میزان ترانزیت از گمرک سرخس ۶۲ درصد و وزن صادرات ۱۳ درصد افزایش یافته است.

در سپتامبر ۲۰۲۲ به ثبت رسید؛
ایران در «نسبت صادرات
 به تولید» بالاتر از بزرگان جهانی فولاد ایستاد
 ایمیدرو اعلام‌کرد: جمهوری اسلامی ایران در ماه سپتامبر امسال (شهریور- مهرماه) توانست در «نسبت تولید به صادرات فولاد» جایگاهی بالاتر از بزرگان جهانی فولاد کسب کند. کشورمان در این ماه ۴۰درصد تولیدات این بخش را روانه بازارهای صادراتی کرد.
به گزارش سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو)، ایران در مدت مورد بررسی ۱.۱ میلیون تن فولاد به بازارهای هدف صادر کرد، به طوری که نسبت تولید به صادرات به عدد ۴۰ درصد رسید. تولید فولاد ایران در ماه سپتامبر به بیش از ۲.۷ میلیون تن رسیده بود.
*عملکرد بزرگان فولاد
برپایه این گزارش، چین که مقام نخست تولید جهانی فولاد را در اختیار دارد، در ماه سپتامبر نزدیک به ۶.۲ میلیون تن فولاد صادر کرد که نسبت به تولید (۸۶.۹ میلیون تن) معادل هفت درصد است.
هند به عنوان دومین تولیدکننده فولاد دنیا، در ماه سپتامبر امسال نزدیک به ۸۰۰ هزار تن فولاد صادر کرد که نسبت به تولید (۹.۹ میلیون تن) معادل هشت درصد تولید این کشور است.
ژاپن به عنوان سومین تولیدکننده فولاد، در ماه یاد شده ۲.۴ میلیون تن فولاد صادر و ۷.۲ میلیون تن فولاد تولید داشته است. این عملکرد معادل ۳۳ درصد تولید است.
تولید سالیانه فولاد ایران به مرز ۲۸ میلیون تن رسیده که این امر سبب شده، رتبه دهم تولید فولاد در جهان در اختیار کشورمان قرار گیرد. لازم به یادآوری است که ایران در افق ۱۴۰۱، برنامه دستیابی به ظرفیت تولید ۵۵ میلیون تنی فولاد را هدفگذاری کرده است.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه